Tuesday, 9 September 2014

Header Clipping Mask


Hai ^-^
Harini nak try buat header clipping mask guna Photoshop . Tak sangka la pulak jadi xD
Tapi jadi pun , cam apa je . Simple diple , tak lawa langsung . Color font je ah yang lawa . So sapa2 yang nak letak doodle ke apa dekat header yang Nuha buat , hm letak je ah . Pandai2 transparentkan . 

Tekan SINI dulu , kalau nak tengok header clipping mask .. CLICK HERE c: 
* Kat situ boleh highlight au . Kat sini je disable highlight menghighlightii . 

Fyi , Nuha try buat sendiri sebab orang lain ajar cam .. Guna photoshop lain . Cam .. Heih taktau ah cane nak ckp .-.  Mula-mula memang ah ada niat nak buat header clipping mask ni ikut tuto orang . Tapi tuto tu dah lama dah . So photoshop dah new version ke apa tak tau ah pulak en . Tu yang pandai-pandai je godek-godek kat situ . Tak sangka TER-Jadi . Tapi tak berapa faham sangat pasal Photoshop sebab selalunya en Nuha pakai Photoshop & Gimp . Nak buat apa pun takut-takut c: 

Click Here kejap c: 
Ha ni Nuha buat nama sendiri . A bit tak cantik but biar ah . c: 
Nak je buat header tapi nanti kena tukar theme pulak . Malas ni nak tukar theme . Mula-mula belagak ah nak tukar dari theme pink , ke theme kelabu . Tengok background . Tu je yang sempat tukar . Huahahahh senanya malas nak tukar semua . So biar je la . Takde ah nampak pink pink sangat . en ?
Okay lagi sejam sebelum my van datang amik nuha pergi skolah agama . Takut lak nak pergi skolah agama sebab ada dak-dak yang haters yang tak puas hati ngan Nuha tah sebab pe . 

Smalam , budak tu dia carut-carut kat Facebook . Siap guna mak-mak . Mak-mak jangan main ahh . Eleh dalam chat , dalam Facebook brani ah en . Cuba face to face . Takde nya brani centu . Then Nuha screenshot carut-carut tu and bagi kat ibu Nuha . Sebagai family yang caring , ayah Nuha pergi skolah agama then bagitau ustazah . Waaaaahh i love you ayah . 

Budak tu minta maaf tadi kat Facebook tapi Nuha tak balas . Nuha nak dia minta maaf face to face . Apa main chat-chat fb fb ni kalau nak sorry ? Face to face ah . Baru ikhlas dari sanubari . 

Okay-okay . Bye :)