Thursday, 18 June 2015

I'm back

Hello!
Tak payah pelik sangatlah. Memang tetiba terasa nak update blog. Tak salah en hahhaah.
Sekarang ni mmg banyak gila problem yg Nua kena handle. Yelah sapa lg nak handle. Nak masuk pape pertandingan ke apa ke dekat sekolah mesti ada org yg dengki. Ada prob. ada yg tak jadi.

so Nua memilih tak payah la nk masuk pape. xD
Haa pasal tutorial, nanti nanti Nua update. Header baru ke apa ke, tunggu lah. In Shaa Allah kalau sempat, Nua buat.

Btw, Nua update ni pun sbb memang rasa sangat2 lama tak update. haa gitu. tapi tahun ni memang tak selalu sebab Nua kena study. UPSR lagi 2 3 bulan je. kalau kira2 cuma dua bulan je masa untuk study. Haih pastu trial UPSR ada 4 kali. next week ada trial UPSR. Masa puasa. yes, puasa. haaaaaa mana tak stress haih baru habis PPT dah nak trial. 

Lepas first trial tu Nua nak tukar sikit theme blog ni. In Shaa Allah kalau rajin HHAHA. tetiba nak rasa tukar theme sebab ada la hamba Allah ni dia komplen banyak sangat pink. Nua tak kisah sebenarnya tapi Nua pun mcm jemu pulak HAHAA.
Tapi nk mencari header susah sikit :3 sebab nak buat theme biru soooooooo kena cari/buat header biru la. Tu pun kalau Nua jumpa la warna blue yg lawa. 

Kalau tak jumpa blue, maybe grey. maybe green? maybe pink grey? zzzzzzzzzzzz 
Sekarang memang la confident nak tukar. nanti lama lama mula la malasss hahahahahhahaaa.
Kalau tak masa puasa, maybe lepas raya. Maybe raya. alaaa susah nya nak decide bila nk tukar hahahhaha. Masa first day puasa ni memang la ramai yg tahan. Dah hari ke lima mcmtu haa tgk la nnti cane. Nua ni pun bajet je " eh i'm ok, tak haus langsung " " tak lapar langsung " nanti tgk empat lima hari lagi uish 

btw,
bukan nak show offlah.
Nua mmg rasa sangat sangat sangat tak cukup study sebab mula2 memang banyak sangat main. main laptop and so on la. Bila dah nak 3 4 bulan nak UPSR, baru mula nak study. Study last minute kan, memang gila2 la. Pergi mana mana bawak buku. Tengah makan kat KFC ( sebelum Ramadhan ) pun study sekali. MEMANG LA RASA BENDA TU MCM ORG YG LANGSUNG TKDE TIME tapi nak buat macam mana. ibu pun dah bebel. haha. 

Dekat sekolah pun, sebelum Ramadhan Nua sanggup tak makan tak minum masa rehat sebab study sorg sorg. Ke-alone-an Nua memberi kesempatan untuk menstudy di tangga seorang diri HAHAHAHHA. Tak lama pun study nya. Bukannya semangat sangat pun. 13 minit pastu pergi ronda satu sekolah walaupun Nua bertugas dekat tangga. Tak salah kan? Duduk kat tangga sangat2 boring tapi bila Nua nak sorang2, memang Nua duduk sampai habis rehat macam org gila.

Okay thank you for reading, Nua ucapkan Selamat Berpuasa and Selamat Hari Raya kalau Nua tak sempat update before raya hahaha.


Sincerely,
 Nuha lawa