Tuesday, 3 May 2016

I'm back with smile :)



Alhamdulillah Nuha dah sampai tahap yang Nuha sendiri tak percaya Nuha boleh buat,
Terkenang masa Nuha kat SMKA dulu. Rasa lawak pun ada bila homesick teruk-teruk. Tiap2 minggu beb balik. Ada je masalah. Habih cousin semua perli2 bila Nuha dapat MRSM yang lagi jauh dari SMKA tu hokhokhok.

Tapi siapa sangka, lagi jauh lagi sikit pulak homesick. Lagi jauh, lagi banyak jawatan disandang, banyak jawatan dan tanggungjawab kena pikul. Banyak dugaan, and so on. Alhamdulillah setakat ni Nuha success semua. 

Dulu seminggu rasa lama gila. Sekarang kejap je masa berlalu. Pergi balik naik flight. Kekadang tu kembang jugak la hidung bila gi airport tu. Pehh gi sekolah ngan flight kot. Hakhakhak. Siapa sangka kan?

Sekarang masa SK (Sains Komputer) kat sekolah. Boleh buat kerja sendiri. Ha kau memang godek semua la. Banyak tab bukak ni. Sampai slow org lain punya web huahuahua. Melepas rindu katakan.

Pasal dialek kat sini, hmmmmm.
HAHAHAHAHAHAHAH
Boleh la faham sikit2. Tahu la sikit2 perkataan yang rare cm tubik, supik and so on tu. Masa first time dtg mmg sumpah blur gila nak mati dengar dialek dorg hahaha. Nasib baik sekarang semua dh kawtim. Boleh ajar Nuha. Ajar FAHAM dulu. Lama2 nnti boleh la kot cuba KECEK hahahahahahaha.
\
Tahu la kan kalau org Besut, Terengganu tu kat tengah tengah antara Kelantan and Ganu right? That's why la dialek dorg bercampur ganu kelate dua dua campur. Mana tak poning pale. 

Sorry la Nuha tak boleh nak update selalu. Aritu dah cuti dah 28hb April. Tapi busy punya pasal, tak sempat nak godek blog. Kena la tunggu next cuti huhu. Okay tu je. Nak habis dah masa SK ni. Till then, see ya.