Friday, 28 October 2016

Sorry

Image result for holiday tumblr
Ola.
Dapat jugak update masa cuti Deepavali. Walaupun cuti empat hari je, esok balik dah. 21hb nanti final exam, 24hb jugak la balik. Haih lambatnya lg. Doakan Nuha dipermudahkan urusan nak jawab periksa nanti eh Amin. 
Skrg Nuha still rasa berdosa sbb tak boleh maafkan orang yang dah buat salah besar dengan Nuha.
Nuha dah try,
Tapi cuba la bayang,
Orang yang tuduh kita fitnah dia, sampai semua org benci kita
Orang yang bagi kawan2 dia tengking kita padahal semua tu salah dia
Orang yang still salahkan kita semua benda padahal semua tu salah dia
Orang yang deny apa yg dia buat sampai semua org kata kita tipu
Orang yang buat kita kena palau satu batch
Dia tak mintak maaf pun dengan kita. 
Memang tugas kita untuk memaafkan, Nuha dh try nak buat mcm biasa bila bertembung dgn dia. Tapi setiap kali bertembung, rasa benci tu still ada. 
Nuha taknak cerita senanya apa yang terjadi kt Nuha sebelum ni. Hanya Allah je yang tahu. Ada org lain yg tahu pun, yang betul2 bestfriend Nuha. 
I've tried to forget everything tapi makin Nuha try nak lupakan, lagi banyak benda yg dia buat sampai Nuha rasa fed up gila nk maafkan dia. 
Sekarang Nuha tengah 'struggle' untuk final exam. Senanya tk nampak lagi struggle tu celah mana. Cukup la sekadar belajar sikit malam tadi huhu. Patah hati jugak bila tk berapa nak mahir algebraic expression II . Baru form 1 tapi silibus form 1 belajar separuh topic form 2. Meletup jugak la nak catch up laju2. 
Alhamdulillah dugaan demi dugaan tu ada gak hikmah dia. Nuha dapat experience banyak dari dugaan yg Allah bagi. Rasa mcm PRS pun ada bila kawan2 mintak advice. Nak kata mcm ustazah, tkde la guna ayat2 Al-Quran ke hadis ke nak bagi advice. Cukup la bg advice yg mana kita tahu je. Kita punya pandangan sendiri. 
Makin lama makin skema lak ayat2 yg Nuha guna. Sorry ah tapi Nuha sekarang mmg rasa lain sikit ha dari dulu. Tktahu la kenapa. Maybe sbb Nuha masuk sekolah yg mcmtu so Nuha rasa kekok nak jadi perangai mcm dulu. Tah, Nuha pun tktahu mana satu lagi better. Nevermind, i just being myself. 
Nuha tak banyak berubah pun senanya. Gi la tanya roommate2 Nuha kt sana. Bukan setakat roommate, gi tanya satu batch. Nuha ni galok gak senanya. Bising lagi mcm dulu. 'Seberubah' mana pun Nuha, bising still bising. Happy-go-lucky still happy-go-lucky. 

Sebab kat sekolah Nuha tu tkde benda yg lain sgt pun. Mcm lebih kurang je mcm mrsm biasa. Fikiran dorg bukan alim sgt pun. Nakal still nakal. Cuma ada extra je, hafazan. Tu je. Attitude, fikiran semua sama je mcm org lain. Takda yg beza. 

Akhir tahun nanti Nuha dah janji nak outing dengan rakan2 skate I yang dulu. Hahahah tktahu la jadi ke tak. Tapi dh janji. Tu pun kalau murah rezeki panjang umur. Maybe nnti ada jugak kawan2 dari Ganu datang skate sekali. Takda la 'keganuan' sangat dorg. Asal usul ada gak terselit KL2. Boleh kot gaul dengan rakan rakan skate yg maybe tak berapa ngam dengan rakan rakan keganuan Nuha. Menda la bahasa ni hahahahahah

Actually kat sana pantai barat dengan pantai timur ada gak konflik. Dulu banyak gila gab. Sekarang ok dah. Cuma mindset dorg kat pantai barat ni ada yg negative, ada yg faham. Yang negative tu menyakitkan hati sikit la. Kalau negative tu betul tkpe, ni menfitnah2 bagai. Haih nasib baik i syg u. Kalau tk dh lama i tibai.

See ya next month. In Shaa Allah. jzkk :D