Monday, 27 February 2017

Home? No


Hahah, Done untuk section sentapbersamanuha aritu. Skrg Nuha nak buat cm dlm sebulan sekali cmtu akan sekali Nuha akan buat section sentap. Walaupun diri sendiri ni bukan perfect sgt, but that is the used of orang Islam yg ada blogger. Takkan nak semua entry dia punya tajuk tu pasal Nuha je. Sometimes kita kena muhasabah diri. Tak rugi pun,

Semalam (27/2) parent Nuha dua dua gi Jepun. Ayah bawak student, ibu bawak diri jalan2 kat sana. Walaupun dh biasa hidup jauh ngan parent bila duk asrama ni, rasa gak sedih tu bila dorg gi Jepun. Kalau saia ikut takpa. Ini tak. Tinggalkan org sorg2 duk kt ganu. Apa ni?

Khamis ni patutnya Nuha balik dh rumah. Tapi kejap je cuti, Khamis balik, Ahad dtg balik. Tak mcm tahun lepas la, last year kalau cuti 3 hari pun seboleh2 nak balik. But not this year. Kita kadang2 kena acah2 matured. huhu.

Cuti khamis ni nnti Nuha gi tumpang rumah kawan je. Jangan tanya kenapa eyebag semakin menebal bila balik cuti. Kau tahu kan, apa angkara tidur rumah kawan? Dari manusia jadi owl. Tak pasal2.

Hafazan Nuha pun skrg makin menurun. Try untuk buat jadual tahun ni mcm daily tahun lepas. Turun awal, pagi turun awal, masa tahdhir guna masa sepenuhnya. Aduh baru rasa skema sangat tahun lepas. Tapi nak buat mcm mana? Benda tu yang memajukan diri sendiri. Tak salah.

Cuma tahun ni Nuha akan tambah sikit. Maybe tahun lepas mmg takmau riadah langsung petang2, lemak lemak berkumpul. Berat bertambah. Pipi makin haa tahu la. So tahun ni Nuha tambah schedule ptg2 gi jogging. Aduu bunyi dia. Bunyi dia mcm dh lama dh start. Padahal baru semalam. Tapi takpa, progress is the most important thing. Takda progress, no talk.

Lagi 5 min sebelum masa Sains Komputer habis. Saja nak guna masa yang ada yg cikgu bagi buat kerja bebas ni dengan update. Tahu dh mmg lama dh tak update. Kalau rumah kawan ni rasa nak update, update la kot. 

See ya, byebye,.