Monday, 15 May 2017

Colour War


Happy belated mothers day & Happy Teachers Day^^^^
Kalini teachers and mother's day tak dapat disambut sebab dekat sekolah. Mothers day hanya mampu wish je kat my mom dengan distance yang jauh gila ni. Teachers day lak tak dapat sambut sebab exam is around the corner, iaitu pada hari esok. eh no, lusa. Kalau form 4 and form 5 pulak exam lama dh tu yg takleh nak sambut teachers day. Then sambutan teachers day ditunda masa hari raya. Raya Gegar Guru? eh? Gegar Guru Raya? Tah la nak. Tunggu jela entry2 yg coming soon tu.

Sekarang, mcm biasa guna komputer masa subjek sains komputer, so masa pun tak banyak nak karang panjang2 untuk entry kalini. Cuma nak cerita balik je apa yang tertinggal sebelum ni.

Berapa minggu lepas, ada cuti. 6 hari centu, so balik rumah. Tapi balik rumah memang balik, tapi tak rasa cuti pun sebab homework yang bertimbun and periksa final sem yang nak datang and nak hampir. So kena study, kena buat hw and ada satu lagi kerja penting nak buat, which is kena buat poster untuk nak jadi bwp. 


Taknak pun senanya nak cerita pasal benda yang tak dapat tu KAHKAH. Tapi cuma nak cerita my experience bila terdesak dekat sekolah nak print semua.

Okay masa cuti tu, hasrat nak buat hw nak study tu tak la tercapai sangat senanya. Yang tercapainya baking dengan poster je. Yang hari lain tu pun spend time buat satu video kerja untuk abang long Nuha. Pasal dewan apa tyah, dia suruh buat video untuk dia punya presentation, So sebagai adik yang baik hati dan rajin pastu dengar pulak katanya boss dia boleh bayar kalau video gempak. Dengar bayar tu yang semangat senanya.

Bila bukak sekolah, kat sekolah tu baru teringat poster yang tak lawa tu ada dalam fail. Masa kt rumah memang buat poster tu betul2 print and buat sebelum balik. Tu yang buruk semacam. Then kat sekolah, pinjam laptop kawan pastu buat balik poster. Benda ni takdelah adventure sangat, tapi adventure bila ada satu harini semua kena gantung poster keliling maktab.

Masatu pulak fotostat buruk pulak aduh. Gambar jadi gelap semua. Gigih gi library pastu mintak tolong cikgu printkan. Pastu print pun 2 helai je. Pastu save kat pendrive. Nak jadi cerita esok tu kena gantung, so esoknya tu punya ah gigih semua gi call ustaz nak print bagai kat jabatan pendidikan agama islam. 

Ha tu jela cerita dia senanya. So beralih lak kita cerita pasal colour war yang berlangsung masa haritu jugak.

What is colour war?
Tahu tak sejenis bedak centu ah yang dia ada colour? dan sangat susah nak tanggal. Petang tu satu maktab main balik2 colour tu antara satu sama lain. Tak kira form berapa ke asal mana ke. Semua tabur semua baling je. Muka masing2 dah berkaler kaler, ada yang mcm muka lebam2 mcm kena buli sebab kt muka kaler purple gelap. Ada yang mcm tarzan, ada yg mcm kena dera. Macam macam ah.

Haritu memang sangat best ah, boleh tgk ig nuha, nanti coming soon nuha update gambar colour war yang muka semua hodoh2 belaka tu en. Oh for chocojar update, Boleh pergi ke ig choco.jarr untuk chocojar green tea and pretzel or blablabla yang baru tu. Bye see ya! Cuti semester in shaa Allah,