Wednesday, 27 December 2017

2018


Rasa macam selalu sangat kot tiap kali cuti update pasal assignment yg banyak. Tak perlu ceritakan kot titik peluh dak dak form 2 yang Road to Pt3 struggle 5 assigntments to complete dalam masa sebulan lebih. Rasa mcm tak perlu senanya nak declare tu sebagai struggle. Kalau diikutkannya lah. Sebulan lebih tu mmg sangat lebih dari cukup untuk buat segala hw dengan tenang. Cuma kami yg tak tenang. kot?

Atau kami yg terlebih tenang? 

Actually for my holiday, there's nothing much that I've done except for baking. Baking tu memang dah jadi perkara wajib kalau balik rumah, so that is my rukun cuti. 
  1. Bake bake bake bake
  2. Do homeworks early
  3. Clean your bedroom
  4. Study (?) 
  5. Pulun drama korea & running man
Tapi yelah. Dalam banyak2 ni memang benda yang baik, takkan buat. Except cleaning. Sebab ni bukan setakat dalam rukun cuti, lagi tepat dia rukun rumah la kot. For those yang still tak faham pasal rukun-rukun ni, ha persilakan skip. Diri sendiri yg type ni pun tak faham apa yg dah melalut.

Btw tergerak hati nak update ni thanks to Izzah anak Mazlan, dia suruh update pasal East Travel zz (zz stands for my name) gi Tumpat, Kelantan senanya. HAHA haah kan memang tak teringat langsung nak update. Tapi yelah, gambar gi sana pun dah hilang. Hati yg kat sana pun dah hilang kot ye izzah? HAHA takdelah. Hati yg utk awak takkan hilang.

A little update for that 'travel'-lahsangat-, Memang selalu tumpang rumah orang kalau cuti sekejap2, so Izzah mangsa untuk cuti tu. lama jugak dah berlalu senanya. Yang paling ingat, pergi Wakaf Che Yeh malam2 beli apa pun tak ingat, pastu makan nasi kerabu, sedap takyah cakap ah memang sedap sangat, pastu hmm beli friendship bracelet, nak amik gambar banyak2 pun sampai ada yang terpijak taik. Haih entah la banyak jugak benda nak share masa pi sana. Other than memori indah pijak taik, terpikat la jugak dengan sawah2 kat sana. Bukan kan Tumpat tapi tah la sampai tak ingat dah nama tempat tu apa. AHAHA

Bonceng motor nak hantar pergi sawah punya pasal, beribu jugak la gambar dalam ex phone (dah hilang uwaa). Tapi macam biasa, 4 je post IG.

Banyak la experience yang dapat sepanjang sekolah jauh beribu batu dari rumah ni, ada experience naik flight sorg, manage duit sendiri, tahu desperate tu mcm mana, naik bas lompat and many more.

Holiday ni pun, sangat banyak tambah berat, bila nak tgk kdrama, tepi ada maggi. Dalam running man dorg sebut ramyun natang apa tah, tepi kite ada ramen. Banyak jugak dugaan kat rumah, yang banyak sangat bekalan makanan. Sekarang ni pun tengah dilema nak makan ke tk spaghetti yg ada kat dapur. Susah kan? Pilihan antara nak makan atau tak tu adalah antara pilihan yang paling susah untuk dipilih, for me.

so zz dah siap sedia for new year 2018, nak kurus ke nak pandai ke semua nak achieve dalam 2018. Nak buat homework awal, taknak buat hal, nak kurus, nak slim, nak tinggi, nak control makan, nak save duit, nak beli phone baru bila score exam, nak 4 flat, and many more.

dan ayat ni akan berlangsung setiap tahun.

This is all from me. 
Ngeh.

Memang malas jugak lah nak update banyak2 tahun ni. Sama macam next year, and next next next year, still the same. Sebab ayat yang tahun lepas kata tahun ni nk update banyak tu dah berlangsung tahun2 sebelum tu, so kena tukar ayat untuk tahun depan. Get it?

Ciau.