Monday, 5 June 2017

Semester Break Goes Wrong

Image result for tumblr food photography

So hi^ Memandangkan semester break Nuha yang agak lama masa Ramadhan ni (2 weeks) so haaa at first I decided to do a lot of things, katanya nak study balik subjek mana yang tak paham, nak murajaah balik page yang mana yang lupa, nak siapkan homework awal which is homework yang sikit kalini iaitu kena cari 3 articles, print pastu buat vocab and blablabla things to do in semester break. 

But what just happened? 

" katanya nak study balik subjek mana yang tak paham, nak murajaah balik page yang mana yang lupa, nak siapkan homework awal which is homework yang sikit kalini iaitu kena cari 3 articles, print pastu buat vocab and blablabla things to do in semester break. " <<<< This is what i did for my semester break, guys. Nak cakap it's not on purpose pun bukan, memang malas menjelma pun. 

Tapi takpa, don't worry sebab at least ada jugak benda yang Nuha buat sepanjang seminggu yang lalu. It's alright, there's another week. Nila benda yang Nuha buat sepanjang seminggu lalu XD
On tuesday, Nuha start buat story yang ada hashtag #WhatsNext dalam insta, yang mana yg follow tahu la kot daripada Selasa sampai Sabtu Nuha share story setiap petang. 








Tuesday : Creampuff  for kuih puasa (lol)
Wednesday : Cheese Curry Pastry for kuih puasa
Thursday : Red Velvet Cheese Cupcake for kuih puasa & Macaroni Cheese
Friday : Chicken & Lamb Chop for buka puasa
Saturday : Chocolate & Butterscotch Cupcake for charity
---
Monday : Semperit Red Velvet for kuih raya

Fyi, kuih puasa tu kuih yang untuk dimakan bulan ni, kuih raya ada takkan kuih puasa takda kan? Selain dari masak, Nuha sempat kemas bilik on first day cuti and harini Nuha hias bilik dengan gambar2 quotes, gambar2 sendiri, gambar2 dengan kawan2 semua Nuha tepek kat dinding sampai lawa. Lawa la jugak. Puas la hati bila tengok hasil tangan sendiri huahua. So that is for my #DIYROOMDECOR.

Minggu ni pulak sebenarnya activity untuk buat kuih raya memandangkan sabtu depan ni Nuha nak balik maktab, so my mother ask me to do kuih raya awal2 sebab nanti cuti satu lagi mmg nak betul2 raya dah so masa suntuk la nak buat masatu. Sebab katanya nak gi rumah nenek bagai nak buat tat nenas. Tat nenas dah buat masatu, bila tgk balang ada lagi 5 nak diisi and taktahu nak isi apa, tu yang minggu ni nak settlekan semua kuih raya. In Shaa Allah selamat sampai raya hhahahahahahaha. Panjang nau explain.

So for the 'first plan' tu tak sure menjadi ke tidak, In Shaa Allah menjadi tapi besar kemungkinan tidak. 

Nuha betul2 tak sabar untuk raya2 kat sekolah nanti. p/s ramai excited sebab masatu semua tunjuk belang bawak smartphone gi maktab. Eh actually Nuha pun bawak untuk homeroom ( dah mintak permission ustaz pun ). Tapi ramai nau salah anggap, lepas ni kemungkinan besar la ye tak bawak. Sometimes kenalah menangkan hati 'mereka2' for our better life HAHA. 
Sorry entry kalini penuh dengan gambar, jam pun dah pukul 12:48 a.m, masa2 kegelapan rumah. Ni je yang sempat Nuha update. Pape roger.